VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS


Végleges Szőrtelenítés


A nőiességhez hozzátartozik a bársonyosan sima, lágy bőr. Hogy pontosan mióta ?! Talán az aerobic kultúrájának előtörése idézte elő a szőrtelenítés kultuszát ? A ’80-as években jelentek meg az első magas combvonallal ellátott tornadresszek, megszületett a kifejezés, hogy “bikinivonal” és azóta is egyre több kellemetlen szőrszáltól kell(ene) megszabadulni.

Napjainkra a szőrtelenítés már túlmutat a divaton, az ápoltság fokmérőjévé nőtte ki magát és kétségtelen, hogy hölgyek, urak egyaránt igyekeznek megszabadulni testszőrzetüktől.

Aki elkezdi egyszer szőrteleníteni magát, az rászokik, hiszen kellemesebb, higiénikusabb érzést és sokkal nagyobb magabiztosságot ad.

Borotválás, borotválkozó habok, gélek, epilálás, gyantázás . . .a legismertebb módszerek a korábbi időszakból. Kétségtelen, hogy a borotválás vagy krémekkel történő percek alatti megszabadulás a szőrzettől egy gyors és pénztárca kímélő módszer, mely azonban 1-2 napra biztosított csak tökéletes esztétikai élményt. Szőrnövekedésről, azaz biológiai folyamatról beszélünk,  melynek következtében a növekedő szőrszálak már akár másnap újra megjelennek, s kezdődik az ördögi kör előröl. Epilálás, gyantázás, van aki a nevétől is felszisszen. Igen, ezek a “szépségért meg kell szenvedni” mondás igazságát tápláló módszerek közé tartozik, el kell azonban ismerni, hogy hosszabban tartó eredményt érhettél el vele. Ha egy 1-2 hetes nyaralásra indultál, akkor eldönthetted; útitársad lesz a borotva, s minden fürdéskor használod vagy utazás előtt egy látogatás a kedvenc kozmetikusodnál, aki “lerántotta” rólad a nem kívánt szőrzetet.

Te is evvel a problémával küzdöttél eddig?

Akkor felszabadító lesz megtudnod: Fájdalommentesen is megszabadulhatsz szőrszálaidtól, méghozzá véglegesen – vagy legalább is elég hosszú időre.

Az IPL technológia egyik legelterjedtebb alkalmazási területe a szőrtelenítés. A szalonunkban használt Sorisa Nora+ berendezés által kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (kromofób anyag, fényelnyelésre alkalmas, melanin) tartalmában elnyelődik és alakul át hőenergiává, majd úgynevezett fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítja. Ezen okok miatt a kezelések alatt csak olyan szőrtelenítési módot válassz kérlek, mely nem távolítja el a szőrtüszőt. Pl: borotva, vagy a szőrtelenítő krém.

Az IPL-el végzett szőrtelenítés előnyei:

 • Hosszú távú, hatásos, tartós szőrtelenítést eredményez.
 • Csökken a szőrtüsző gyulladásának előfordulása.
 • Kiküszöböli a fertőzés lehetőségét.
 • Gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárás.
 • Allergia a kezelés során nem fordulhat elő.

Az IPL készülékek által kibocsátott fénypulzusok nagyon rövidek, ezért a kényelmetlen érzés és károsodás a nem célzott szövetekben minimális. A kezelés tartós szőrtelenítésnek tekintendő, mivel a hatás a szervezet biológiai működése miatt, minimum 2-3 évre de akár mintegy 6-7 évre is megoldást jelenthet. Az időtartam hossza egyéni adottságok függvényében változhat. Elképzelhető továbbá, hogy évente 1-2 utókezelésre szükség van.

Az Ipl Kezelés 6-8 alkalomból álló kezelés sorozat hiszen a szőrszálaknak több életfázisa van!

A szőrszálak életfázisai:

 • Anagén (növekedési fázis)- Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata aktív, a növekedés, a melanin képződés fázisában van, tehát képes elnyelni a meghatározott hullámhosszú fényimpulzust, mely a keletkezett helyi hőhatás segítségével (fototermolízis) elpusztítja a szőrszálat és a szőrtüszőt is.
 • Katagén (átmeneti fázis)- A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll. Tehát a fény nem tud elnyelődni a fényérzékeny melaninban, a kezelés nem hatékony ebben a fázisban.
 • Telogén (nyugalmi fázis)- A szőr magasan helyezkedik el a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban sem tud a fény eljutni a szőrtüszők tápláló régiójához, a szőrtüszőhöz.

Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre az úgynevezett az anagén, azaz “növekedési fázisban” a többi pihenő fázisban van és csak később kezelhető. Anagén fázisban lévő szőrszálak mennyisége:

 • arc 65-70%,
 • hónalj 30%,
 • bikini 30%,
 • kar 20%,
 • láb 20%,

A kezelési számok egyénenként igen eltérőek lehetnek, hiszen a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet.

Mire számíthatsz, hogyan készülj ha belevágsz egy kezelés sorozatba?

 • A végeredmény: 100% magabiztosság 100%simaság.
 • A végleges szőrtelenítés egy 6-8 alkalomból álló kezeléssorozatból áll.
 • A kezelésekre 3 hetente kerül sor, 21 nap míg bőröd regenerálódhat.
 • Az első kezelési alkalom a terület nagyságától függően 15-60 percet vesz igénybe.
 • 1-3 alkalom után már jelentkezik a szőrtelenítés eredménye: a szőr sűrűsége ritkul erőssége csökken
 • A kezelés és a technológia teljesen és 100%-ban fájdalommentes
 • Legyen bőröd világos vagy sötétebb, kreolosabb, az IPL kezelés egyaránt alkalmazható

Fontos tudnod, hogy ez egy kezelés sorozat. Ha belekezdesz és abbahagyod, problémád nem adódik belőle de a kívánt hatást sajnos nem tudod elérni csak akkor, ha teljesen végigjárod a kezeléseket.


Hívj és foglalj egy időpontot most!